Anouska Koster uit De Westereen heeft eerste zege binnen

DUIZEL/DE WESTEREEN - Terwijl de ogen gericht zijn op de Olympische Spelen wordt er in eigen land ook gekoerst. Anouska Koster uit De Westereen won maandag de Kermisronde van Duizel.

Ruim twee weken geleden sloot Anouska de Giro Donne af. In de slotetappe eindigde ze als achtste. De goede vorm nam ze mee terug naar De Westereen. Daar kwam ze enkele dagen bij van alle inspanningen in Italië om vervolgens de trainingen weer op te pakken.

Maandag maakte ze opnieuw een sterke indruk in de Kermisronde van Duizel. Na een spannende slotfase kwam ze zegevierend met de handen in de lucht over de streep. Daarmee was de eerste zege van 2021 binnen.

,,Het is een tijd geleden dat ik een criterium reed en het was leuk om weer te doen. Het parcours was een typisch rondje rond de kerk met klinkers, bochtjes en stukje asfalt. Na 20 kilometer ben ik met Maike v.d. Duin weggereden.’’

,,We bleven goed samenwerken en pakten een mooie voorsprong. Op drie ronden van het einde ben ik weggereden en alleen naar de finish gereden. Mooi om zo weer eens te winnen.’’