Wedstrijd tussen oud Kollum en huidige eerste selectie vv Kollum

KOLLUM – Het eerste elftal van VV Kollum speelde zaterdag een oefenwedstrijd en niet zomaar één. De tegenstander was Te Kolme 1399. Deze naam, te Kolme, kreeg het dorp in 1399 voordat het in 1472 werd vermeld als Kollum.

Onder deze naam voetbalden ‘oud’ eerste elftal spelers met een behoorlijke staat van dienst, tegen de huidige selectie. Ook de bespreking werd gedaan in de nostalgische kleedkamer nummer 8 waar vele herinneringen zijn gemaakt.

Het werd snel duidelijk dat de huidige selectie het betere van het spel had en af en toe met snelle combinaties razendsnel voor de goal verscheen van oud Kolme. De wedstrijd werd gewonnen door de huidige selectie met 14-0. Oud Kollum deed er alles aan om een doelpunt te maken maar het eerste elftal hield het achter potdicht. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jelle Boerema.

De oud spelers en stafleden: Adrian Heslinga, Jelmer van der Heide, Joël de Haan, Johannes Wiersma, Marcel van Malsen, Marijn Nienhuis, Martin de Bruin, Melle de Boer, Paul Bos, Peter Bergsma, Robert Lietmeijer, Richard Sonneveld, Ronald Sonneveld, Wiebe Postma, Dirk Wiersema, Sierk van Lingen, Wierd de Vries, Pieter Derk Tigchelaar, Hein van Marrum, Efraim Wagenaar, Alex van der Veen en coach Atze van der Wijk met zijn assistenten: Ludzer de Boer, Jan Wouda en Keimpe Keuning.