Lytse Jeugd PC bij de Trochsetters Ee

Ee – De Lytse Jeugd PC werd vrijdag gespeeld bij kaatsvereniging de Trochsetters met 34 kaatsers. Traditioneel voor deze partij was de loting op het veld.

In de A- klasse waren 4 parturen. De winnaars in deze klasse waren Hessel Veendorp, Tineke Borger en Michelle Sijtsma. Zij wonnen 2 van de 3 partijen en verloren alleen de laatste wedstrijd tegen de tweede prijswinnaars Martijn Mossel, Willianke de Jong en Annet Haaksma, maar wel met 5 eersten gelijk.

In de B-klasse waren er ook 4 parturen. Daar gingen de kransen naar Marrit de Jong, Tjipke Jan Borger en Pieter Meindertsma. Zij wonnen alle drie hun partijen. De 2e prijs ging hier naar Jorrit Wolters, Nynke de Haan en Renske de Jong.

In de C-klasse deden tien kaatsers mee. Veel van hen kaatsten hun eerste of tweede wedstrijd. In deze klasse kaatsten ze in tweetallen in een poule van 5 parturen. De eerste prijswinnaars, Vere Kok en Ruben Sijtsma, wonnen al hun wedstrijden. De tweede prijswinnaars, Jantina Prins en Jorwin Wouda, verloren alleen van de eerste prijswinaars met 5-4 6-4. Ook was er nog een derde prijs voor Jorrit Sipma en Kim Nina Meindertsma.

Aan het einde van de avond werden ook de winnaars van het competitiekaatsen bekend gemaakt. Willianke Sipma prolongeerde haar titel in de hoogste klasse. Rienk Kingma was de beste bij de schooljeugd en Jantina Prins werd de winnaar bij de welpen. Zij mogen voor een jaar de wisselbeker houden. Sponsor van deze partij was Klaas de Jong.