Libertas start voorbereiding tegen Zeemacht

Afgelopen vrijdagavond togen 18 speelsters met begeleiding en chauffeurs over de afsluitdijk naar Den Helder. Sporthal De Brug was op 9 oktober van het vorige jaar ook de plek waar Libertas haar laatste wedstrijd speelde. Zeemacht won toen met 2-1 en de week daarop besloot de KNVB de competitie tot nader orde op te schorten.

Libertas VR2 startte de tweeluik tegen Zeemacht met een overtuigende 4-1 overwinning. Marissa Elzinga maakte haar rentree na een enkelbreuk. Geenszins terughoudend speelde zij direct weer volle bak. Van de drieling Bosma voetbalt nu ook Daniëlle voor Libertas. Zij luisterde haar debuut op met een doelpunt. De overige doelpunten kwamen van de voeten van Sam Bosma (2) en Renza Dijkstra. Uitblinkster aan Libertas zijde was keepster Elise van der Linde.

Libertas VR1 had haar handen vol aan een sterk Zeemacht. Met name in de eerste helft werd het team van Sees Bergman in alle hoeken van de zaal overrompeld. Het was louter aan keepster Anique Hoogeveen te danken dat de schade beperkt bleef tot maar één doelpunt. Marije Miedema maakte voor het eerst haar opwachting op eredivisie niveau. Dit gold ook voor Jeanine Bosma, Neeltsje Visser en Evelien Mensies. Simone Hofer heeft wel deze ervaring in haar rugtas. Zij is afkomstig van Drachtster Boys en mocht deze avond ook haar debuut maken voor Libertas. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kenterde het wedstrijdbeeld en ging Libertas de lakens uitdelen. Men creëerde zowaar drie grote kansen. Maar de keepster van Zeemacht hield haar goal schoon. In de tweede helft was er meer evenwicht tussen beide partijen. Toch bleef Zeemacht de bovenliggende partij. Dit vertaalde zich in een tweede treffer. Vlak voor het eindsignaal was het Jildou Koning die met een fraaie treffer de eer van de Friezinnen redde. Komende vrijdag staat er weer een tweeluik op het programma. In Groningen is Drs. Vijfje dan de tegenstander.