Trekkerbehendigheidswedstrijd in Oudwoude

OUDWOUDE - De traditionele Trekkerbehendigheidswedstrijd in Oudwoude, georganiseerd door de Feestcommissie Aldwâld, was zaterdagavond net als vorig jaar anders van opzet. De verschillende opdrachten moesten uitgevoerd op bepaalde plekken in het dorp.

Het aantal deelnemers was vijfendertig. Ingrid Hoekstra was de enige vrouwelijke deelneemster. Bij de heren werd Gerwin Beerda eerste, tweede werd Jan Sietse van Houten en Teake Beerda eindigde als derde prijswinnaar.

Het parcours bestond uit verschillende onderdelen: autovelgen met een touw aantrekken en vervolgens met de trekker er tussendoor rijden zonder de velgen te raken. Een bal van een melkbus drukken zonder dat de melkbus omvalt, met de tractor de inhoud van een flesje bier legen in een glas. Een pirouette maken en het gewicht, dat aan een touw er tussen hangt, mag de grond niet raken. Met de trekker tegen een paal aan rijden, die vervolgens contact maakt. Het alarm mag niet afgaan, alleen de lamp moet gaan branden en met de trekker een wagen, waarop een melkbus staat, van de stoep afrijden en parkeren in een vak.