Vlagvertoon voor wereldse doelen op scholen in Achtkarspelen

Vrijdag 24 september is het GlobalGoalsdag, de dag dat veel gemeenten de Global Goalsvlag hijsen. Woensdag ging op scholen in Achtkarspelen al de vlag in top.

De Global Goals of SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Achtkarspelen is dit jaar Global Goals gemeente geworden. Wethouder Margreet Jonker ging woensdag op bezoek bij de Johannes Looijengaschool in Surhuizum en De Wâldiik in Boelenslaan om daar de vlag te hijsen.

De wethouder sprak met de kinderen over de rol van de gemeente, zoals voorkomen van wateroverlast en het bevorderen van de gezondheid van de inwoners.

Boekje

Beide klassen ontvingen een boekje over de Global Goals. Ook ging de wethouder met de kinderen in gesprek over hoe zij willen dat de wereld er over tien jaar uitziet. Daarna hees ze met de scholieren de Global Goalsvlag.

De Global Goals zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN). In Nederland zijn meer dan 100 gemeenten aangesloten. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.