Weken van de Admiraal Dokkum: straattheater en ambachten

Dokkum - Wie de afgelopen weken in Dokkum was met de Weken van de Admiraal kan ze bijna niet gemist hebben… Acteurs op straat met verschillende acts. Zaterdag 25 september zijn maar liefst 40 acteurs op straat te verwachten, van jong tot oud, met historisch straattheater. Er is een leuk spel voor kinderen aan verbonden.

Verder staat Dokkum morgen in het teken van oude ambachten. Ze worden gedemonstreerd op de Zijl, in het historische centrum van Dokkum. De Juffers van Dockum posteren een aantal ambachten voor hun winkel aan de Grote Breedstraat. Het weekend wordt wederom omlijst met muziek op straat en te water!

De acteurs van het straattheater zetten afgelopen zaterdag het verleden tegenover het heden in hun spel. Zie je bijvoorbeeld een kuis gezin in het zwart lopen? Dan kom je ook een gezin met jengelende kinderen tegen. De wasvrouwen van toen laten zien hoe er vroeger gewassen werd, de vrouwen van nu lopen in mantelpakjes te bellen. En waren de mannen vroeger als piraten op pad? Vandaag de dag sjouwen ze de boodschappen voor hun vrouwen. Twee Admiralen houden het overzicht in de stad en de Rijdende Rechter lost meteen je problemen op straat op.

Voor de kinderen is er een leuk spel verbonden aan het straattheater. Vind alle acts van toen en nu, vorm een woord met de verzamelde de letters en win een klein prijsje. Je haalt je speelkaart bij de Admiralen of aan de theaterbar bij Rosier aan de Grote Breedstraat. Het prijsje haal je bij de Halve Maan aan de Diepswal.