Biljarters Buitenpost in zak en as na inbraak

Inbraak in het gloednieuwe onderkomen van Biljartclub Buitenpost e.o. heeft voor de vereniging forse gevolgen. Zo wordt de schade niet door de verzekering gedekt, aldus een teleurgestelde voorzitter Jan Groenenweg.

„De verbijstering was groot, begin vorige week, toen een van de vrijwilligers bij de nieuwe biljartzaal in Buitenpost kwam. De deur was open en er waren geen andere vrijwilligers. Eerst dacht hij nog dat iemand vergeten was om de deur af te sluiten, maar bij nader onderzoek bleek dat de deur was opengebroken.” De prijzige deur was vernield en verder waren onder meer een boormachine en een zaagmachine van de vereniging en vrijwilligers gestolen.

De schade bedraagt 1500 euro. „We hoorden van de verzekering dat de schade niet vergoed wordt, omdat het een pand in aanbouw betreft. Daar wordt vaak ingebroken en daardoor zou de premie erg hoog worden”, aldus Groeneweg. Het betekent voor de ongeveer 70 leden tellende vereniging een flinke strop.

Forse investering

Omdat de huur van de vorige zaal van Biljartclub Buitenpost e.o. is opgezegd, moest de club deze verlaten. De vereniging heeft een nieuwe plek gevonden op het sportcomplex De Swadde, voor 1 euro. „Al vanaf januari 2021 wordt er met man en macht door vrijwilligers gewerkt om een nieuw onderkomen te creëren, ook door leden van boven de 80. Echt geweldig. Tja, we hadden al een forse investering gedaan met het nieuwe onderkomen, dit komt er bovenop. En we moeten straks meebetalen aan de gezamenlijke beveiliging, ook zo’n 1000 euro. We moeten het toch bij elkaar zien te krijgen.”

De bedoeling is dat er vanaf januari 2022 gebiljart kan gaan worden in een volledig energie-neutraal gebouw met vier biljarts. Helemaal ingericht naar de eisen van de Biljartbond. „De vereniging heeft hiermee financieel behoorlijk haar nek uit moeten steken, maar als zij dit niet gedaan had, had de club van ruim 70 leden zichzelf moeten opheffen bij gebrek aan zaalruimte. We hadden trouwens 80 leden, maar door Corona liep dat terug. We hopen straks naar 100 te kunnen groeien. De zaal is er geschikt voor”, laat de voorzitter weten.