Brandweer op bezoek bij basisscholen Hantum en Oosternijkerk

Hantum/Oosternijkerk - Brandweer Ternaard bracht donderdag een bezoek aan basisscholen in Hantum en Oosternijkerk, dit op uitnodiging in verband met de Kinderboekenweek met als thema ‘Worden wat je wil’.

Brandweermannen Gerard Wiersma en Bote Sape Schoorstra gingen langs bij basisschool De Fjouwer hoeke van de 4H dorpen. Hier werden ze verwelkomd door de kinderen van groep drie. Na uitleg over het beroep brandweerman stelden de kinderen veel vragen: ‘hoe klinkt de sirene’ en ‘mogen we even spuiten met de brandslang’. Dit verzoek werd door de beide heren graag ingewilligd.

Hierna kwamen de groepen 4,5,6,7 en 8 naar buiten. De kinderen kregen door middel van rookmelders, gelaatscherm, brillen met zichtbeperking en een verbrande knuffelbeer uitleg over de gevaren van rook en vuur en hoe te handelen bij deze gevaren.

Oosternijkerk

Na het bezoek aan Hantum ging de rode auto richting Oosternijkerk. Door de vele blije en nieuwsgierige gezichtjes ook hier weer een uitleg met vele vragen en natuurlijk het spuiten met de slang en het testen van de blauwe flitslichten en de hoorn. De groepen twee en drie kregen allemaal een bouwplaat van een brandweervoertuig mee naar huis.