Veel belangstelling voor beleefmiddag Bûtefjild

Feanwâlden - In een elektrische sloep, een kano of op een SUP verkenden belangstellenden vrijdag het Bûtefjild tussen Ryptsjerk en Feanwâlden.

De afgelopen jaren werkten gemeente Dantumadiel en Tytsjerksteradiel hard om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor waterrecreanten, fietsers en wandelaars. Gedeputeerde Avine Fokkens, burgemeester Klaas Agricola en wethouder Tytsy Willemsma gingen de inwoners voor, tijdens een beleeftocht door het natuurgebied.

,,De afgelopen tijd is er veel gebeurd om het Bûtefjild nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Het is een prachtig natuurgebied en de elektrische vaarroute is een aanwinst voor de omgeving. Je beleeft het gebied op zijn best: stil, rustig en schoon’, aldus burgemeester Klaas Agricola.

De gemeenten organiseerden samen een beleefmiddag om de omgeving het gebied te laten beleven. Veel mensen maakten dankbaar gebruik van het aanbod aan kano’s, SUP’s en bootjes. Wethouder Tytsy Willemsma: ‘Het Bûtefjild is een uniek natuurgebied, met kleine beschutte wateren, rietkragen en verrassende plekjes. Naast dat je hier prachtig kunt varen, is het ook heerlijk om te wandelen of te fietsen door het gebied’.

Skûltsjes

Het Bûtefjild is nog niet helemaal klaar. Het komende jaar worden er ‘skûltsjes’ geplaatst in het gebied. Dit zijn plekken waar mensen kunnen uitrusten op een bankje en tegelijkertijd meer te weten komen over het bijzondere gebied.

Kijk voor meer informatie op www.dantumadiel.frl/butefjild