Neo-Zorgconcert in De Waadwente

DOKKUM - Op donderdag 29 november verzorgen Overdagkoor onder leiding van Meindert Bosklopper en de Fryske zanger, gitarist en componist Piter Wilkens samen een Never Ending Orchestra-Zorgconcert (NEO-Zorgconcert) in het restaurant van De Waadwente in Dokkum. Muziek geeft kwetsbare mensen een beter leven. Doel van dit concert is om te laten zien hoe je als amateur-musicus, medewerker en mantelzorger muziek in kunt zetten in de dagelijkse zorgpraktijk. Het concert is bedoeld voor bewoners, medewerkers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden. Het concert begint om 10.30 uur.

Dit concert maakt deel uit van een reeks NEO-Zorgconcerten die Embrace Nederland in samenwerking met Keunstwurk en Never Ending Orchestra (NEO) organiseert op elf verschillende zorglocaties in Friesland.

Embrace Nederland wil muziek inzetten in de zorg om het welzijn van kwetsbare mensen te verbeteren. “Veel zorgmedewerkers en mantelzorgers bespelen een muziekinstrument of zingen in een koor. Velen van hen maken in de dagelijkse zorg al gebruik van muziek, bijvoorbeeld door te zingen tijdens het helpen met aankleden, douchen of eten. Tijdens het concert willen we op een laagdrempelige manier laten zien wat je nog méér met muziek kunt doen in de dagelijkse zorgpraktijk.” vertelt Philip Curtis, artistiek leider van Embrace Nederland.

Zorgmedewerkers inspireren

Voorafgaand aan het concert kunnen musici uit de optredende orkesten die werkzaam zijn in de zorg deelnemen aan een eenmalige proeftraining zodat zij ‘s avonds hun ervaringen kunnen delen met het publiek. “We willen graag dat medewerkers die muziek maken of in de zorg werken zo geïnspireerd raken dat ze na het bijwonen van het concert zelf in hun werk gaan experimenteren met muziek”, aldus Philip Curtis.

Overdagkoor en Piter Wilkens

Overdagkoor brengt onder leiding van Meindert Bosklopper meerstemmige liederen ten gehore in het Nederlands, Fries, Engels en Duits. Piter Wilkens wisselt zijn bekendste liedjes af met nieuwer werk.

Datum, tijd, locatie

Locatie: Restaurant in De Waadwente

Birdaarderstraatweg 68

9101 DA Dokkum

Datum: donderdag 29 november

Aanvang concert: Aanvang:10.30 uur

Parkeergelegenheid is aanwezig en toegang is kosteloos