Vijf Friese titels voor GVV Feanwalden

FEANWALDEN - Zaterdag 17 november werden er in Nieuwehorne de Friese kampioenschappen groepsspringen gehouden. Voor GVV Feanwalden hadden op 20 oktober in Buitenpost drie teams zich weten te plaatsen voor de Friese kampioenschappen.

Het team jeugd D jongens bestaande uit Roan Jubitana, Dirk van der Tempel, Rody de Jong, Silvijn de Jong, Storm Dijkstra en Nick v/d Bij. Dit team kwam uit op de onderdelen plankoline kast en trampoline valmat. Ze lieten de concurrentie achter zich en mochten op beide onderdelen de Friese titel in ontvangst nemen.

Het team junioren D jongens bestaande uit; Sjoerd Jan Veltman, Sebastiaan Benjak, Ties van Kersteren, Vaes van Dijk, Tyme de Bruin, Sietse Harm Otter en Duncan Peuchen. Zij sprongen erg netjes en op een hoog tempo. Dit werd beloond door de jury. Zij mochten op de onderdelen trampoline valmat, trampoline pegasus en plank kast de Friese titel in ontvangst nemen.

Het derde team dat voor GVV in actie kwam was het jeugd D meisjes team. Het team bestaat uit Mare van der Meulen, Amarins van Zwol, Djurra Dijkstra, Amber Dorenbos, Carina de Jong, Laura Koster en Lisanne de Jong. Zij wisten zich ook te plaatsen op drie onderdelen. Dit waren lange mat, trampoline valmat en plankoline kast. De meiden sprongen erg nette series. De concurrentie was groot en de verschillen lagen erg dicht bij elkaar. Helaas vielen de meisjes niet in de prijzen.

De springers van GVV zullen 22 december in actie komen in Roden. Daar zal GVV deelnemen aan microteam gym. Een nieuwe discipline, vorm van groepsspringen, binnen de KNGU.