Laatste seizoen Henk Konings bij Be Quick Dokkum

dokkum - De wegen van eersteklasser CSV Be Quick Dokkum en hoofdtrainer Henk Konings gaan na het huidige seizoen scheiden. De samenwerking is lang en zeer succesvol. Konings is al aan zijn zesde achtereenvolgende seizoen bij de Dokkumers bezig. Eerder was hij als trainer werkzaam bij onder meer BCV, Oranje Nassau, SV Urk en SC Joure.

Henk Konings over zijn vertrek: “Het was een moeilijke beslissing, maar voor mijn gevoel is dit het juiste moment. Ik heb het hier erg naar mijn zijn. Maar ik wil niet in een situatie komen dat ik en de club denken dat we toch iets te lang zijn doorgegaan.”

Onder leiding van Henk Konings klom Be Quick vanuit de 3e Klasse KNVB naar de 1ste Klasse KNVB. Absolute hoogtepunten waren de twee zinderende nacompetities in 2014 en 2017 die winnend werden afgesloten. Vorig seizoen bereikte Be Quick sinds lange tijd de kwartfinales van het bekertoernooi. Daarnaast wist Be Quick onder Henk Konings veel publiek aan zich te binden met aantrekkelijk voetbal en braken veel talenten uit de eigen jeugdopleiding door. Slechts twee spelers uit de huidige selectie van Be Quick komen niet uit de eigen jeugdopleiding.

Konings: “Met een spelersgroep en begeleidingsteam, die graag beter willen worden, hebben we elk seizoen een stap kunnen maken. Naast hard werken is er ook veel voetbalplezier. Ik ben er trots op om hier te werken. Een mooie en warme vereniging.”

Binnen Be Quick vindt men het jammer dat Konings vertrekt, maar er is ook veel begrip. Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Sjoerd Radersma: “De combinatie Henk Konings en Be Quick is zeer succesvol en het is erg plezierig werken. Als mens en trainer past Henk ontzettend goed bij de club, maar we snappen zijn keuze. We wensen hem dan ook veel succes met zijn volgende stap. En uiteraard willen we de samenwerking op een goede manier beëindigen”. Het bestuur en de Technische Commisie van Be Quick zijn inmiddels bezig een geschikte opvolger aan te stellen.