Inschrijving MTB Ameland geopend

AMELAND - De inschrijving voor MTB Ameland 2019 op zaterdag 9 en zondag 10 maart is geopend. Voor de tiende editie is een mooi programma samengesteld met de Kalas MTB Race op de zaterdag en de MTB Ameland Toertocht op zondag.

Wil jij meedoen? Meld je dan aan voor het afwisselende programma op zaterdag en/of zondag in het 2e weekeinde van maart. Kijk goed naar de verschillende onderdelen en maak jouw keuze voor 9 en/of 10 maart.

De Kalas MTB Race Ameland is een MTB wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.

Het parcours wordt uitgezet in het spectaculaire gebied ten noorden van Roompot Vakantiepark Boomhiemke. Duinen met veel hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van de race een uitdaging voor de allround mountainbiker.

Daag je fietsvrienden uit voor een mooi duel op de zaterdag of nodig ze juist uit voor een teamprestatie in de aflossingsrace als opwarmer voor de gezamenlijke tocht op zondag. Je kan kiezen uit de lange (wedstrijd) afstand van 4 rondes (ca 35-40 km) of kiezen voor de fun-race over 3 rondes (ca 25-30 km).

De Teams kunnen bestaan uit 2, 3 of 4 rijders bij de lange afstand en uit 2 of 3 rijders bij de korte afstand. Herenteams, damesteams en gemengde teams zijn welkom!