Opening vernieuwde Beintemawei-Wâlddyk

oudwoude - De vernieuwde Beintemawei-Wâlddyk in Oudwoude-Westergeest is donderdag officieel geopend door wethouder Jelle Boerema.

Dit feestelijke moment is tevens de aftrap van het bijzondere project ‘Tweedehands Brug’ in Aldwâldmersyl. Het haalbaarheidsonderzoek dat is gestart, moet inzicht geven in de wijze waarop het vernieuwen van de brug in Oudwoude tot stand gaat komen. Bij het project zijn, naast DDFK Gemeenten, ook NHL Stenden, FARSK, Koninklijke Oosterhof Holman, Lievense Ingenieurs en OHPEN Ingenieurs betrokken, waarna gezamenlijk de ondertekening van dit haalbaarheidsonderzoek plaatsvond.

Eerder dit jaar werden de Beintemawei te Westergeest en de Wâlddyk te Oudwoude/Westergeest vernieuwd. Hierbij is het wegdek vervangen. Ook zijn er aan beide zijden van de weg graskeien aangebracht. De gehele Beintemawei is aangepakt, evenals de Wâlddyk vanaf afslag Ee tot aan de Lauwersmeerweg. Het werk is uitgevoerd door Koninklijke Oosterhof Holman te Grijpskerk.

Tweedehands brug

De opening van de vernieuwde Beintemawei-Wâlddyk luidt tevens de start in van het haalbaarheidsonderzoek naar het project ‘Tweedehands brug Oudwoude’. In dit project zal het valdeel van een oude brug uit buurtschap Ritsumasyl worden gebruikt om de brug aan de Wâlddyk in Oudwoude te vervangen. Deze brug werd in juni gedemonteerd en is nu in afwachting van een tweede leven.

Foto’s Jantsje Wiersma