Reeks uitvoeringen Young Messiah vrijdag van start in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Gouda, Meppel en Veenendaal, het zijn allemaal grote plaatsen waar the Young Messiah de komende weken wordt uitgevoerd. Surhuisterveen mag in een reeks van totaal acht concerten op vrijdag 9 november het spits afbijten. Voor de tweede maal wordt dan in De Flambou de wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk Messiah ten gehore gebracht.

The Young Messiah is een album van de New London Chorale onder leiding van Tom Parker waarin het muziekstuk Messiah is bewerkt tot popsongs. Een groot koor van zangers en zangeressen uit alle delen van het land vormen een projectkoor dat na slechts tweemaal samen repeteren het album tot uitvoering brengt onder leiding van de enthousiaste dirigent Maarten Wassink.

Vorig jaar werd the Young Messiah voor het eerst in Surhuisterveen uitgevoerd. “Daar hebben we ontzettend veel lovende reacties op ontvangen ”, vertelt gastheer André Postma van De Flambou. “De vraag om een herhaling van de uitvoering klonk meer dan eens en daarom hebben we geprobeerd het project ook dit jaar in Surhuisterveen te krijgen.”

Postma verwacht dan ook bij de tweede editie wederom een volle zaal. “Veel bezoekers waren enthousiast en hebben kennissen er warm voor gemaakt om the Young Messiah live mee te maken.” Twee weken geleden liep de voorverkoop al ver voor op die van vorig jaar rond deze periode. Kaarten voor het muziekevenement zijn verkrijgbaar in de winkel van EP Pool en zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen.