Inzamelingsactie voor vluchtelingen Lesbos door Damwâldse (19)

Damwâld - Esther Maijs uit Damwâld is afgelopen zomer als vrijwilliger naar het Griekse eiland Lesbos gegaan, om daar vluchtelingen te helpen. De 19-jarige Esther is een inzamelingsactie gestart.

Ze vertelt: ,,Jammer genoeg is de situatie in het vluchtelingenkamp op Moria, Lesbos, erbarmelijk. In een kamp waar maar ruimte is voor 1800 mensen, zitten er nu 9000 vast. Er is geen plaats, mensen leven letterlijk op elkaar, er is geen hygiëne, ziektes verspreiden zich snel en bovenalles, er is niets voor hen te doen. Ze worden gek gemaakt, wat vaak voor geweld en verkrachtingen zorgt. En nu komt de winter er ook nog eens aan. Je verwacht het misschien niet, maar zo zonnig en warm het in de zomer is, zo ontzettend koud is het in de winter. De mensen, slapende in barre tentjes en onder doeken, moeten zich warm zien te houden. Een hele opgave zonder kachel, zonder dekens en zonder warme kleding. Vandaar dat ik na thuiskomst niet stil wilde blijven zitten, maar samen met Sibel Kurt een inzamelingsactie ben gestart.”

Donaties kunnen voor 21 november worden gebracht naar de Mevrouw Schiffstraat 1 in Damwâld. Spullen die hard nodig zijn: (isolatie)dekens, winterjassen, truien/vesten, spijkerbroeken/joggingbroeken, schoenen, laarzen/sneakers, (thermo-)ondergoed, sjaals, mutsen, handschoenen, sokken en regenkleding. Vervolgens worden de inzamelingen vervoerd naar Lesbos door de organisatie Movement On The Ground.