Onthulling gezamenlijk aanplakbord in Kollum

KOLLUM - Woensdagmiddag 24 oktober onthulden de lijsttrekkers van de partijen een gezamenlijk aanplakbord bij het gemeentehuis in Kollum.

Gezamenlijke aanplakborden

De politieke partijen voeren elk hun eigen campagne, maar plaatsen daarnaast gezamenlijk drie aanplakborden. Deze komen te staan bij de gemeentehuizen in Kollum en Ferwert en op een nader te bepalen plek in Dokkum.

StemWijzer en StimWijzer

De StemWijzer is een digitale stemhulp die inwoners van Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. kan helpen om te bepalen op wie zij op 21 november a.s. willen stemmen. Het is voor het eerst dat de drie gemeenten gebruik gaan maken van de StemWijzer. De StemWijzer is er in het Nederlands en Frysk. Door zo’n 30 stellingen te beantwoorden met ‘eens’ of ‘oneens’ laat de website zien met welke partij jouw antwoorden het meeste overeenkomen. De StemWijzer is vanaf 19 oktober te vinden via www.ikbeneruit..

Verkiezingsmarkt

Van maandag 22 oktober tot maandag 19 november zijn er in de ontvangsthal van de gemeentehuizen in Kollum, Ferwert en Dokkum verkiezingsmarkten. Op deze (onbemande) verkiezingsmarkt kunnen bezoekers promotie- en campagnematerialen van de politieke partijen bekijken en eventueel meenemen.