Invicta verliest van DTS

KOLLUM - Op zaterdag 20 oktober mocht de Pruttelpot-formatie aantreden voor een potje korfbal tegen De TûkeSmiters (DTS). In de aanval begonnen Silva van der Laan (C), Jenny Nicolai, Wytze van Santen en Gerben de Vries. In de verdediging begonnen Sanne van der Meulen, Elisa Zijlstra, Alex Visser en Jesse van Manen. Door de afwezigheid van de hoofdcoach Durk Oostra werd er ingevallen door Klaas Visser.

Invicta begon goed aan de wedstrijd. Na twee benutte strafworpen door Gerben de Vries stond de teller na 2 minuten al op 2-0. DTS kon terugslaan en een heer scoorde doormiddel van een doorloopbal. Na een lange periode waar af en toe gescoord werd stond het na 23 minuten spelen 6-3, maar DTS begon aan een betere periode in de eerste helft terwijl de spelers van Invicta wat minderden en hierdoor stond het met rust gelijk 7-7.

De oranjehemden gingen met een gemengd gevoel de tweede helft in maar waar Invicta de kansen liet liggen konden de spelers van DTS het gaatje wel vinden en stond het na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft 7-11. Door goed gebruik te maken van het wisselsysteem en supersub Rien van der Laan kon Invicta terug komen tot 11-11. Maar doordat er weer kansen niet werden benut door de oranjehemden, benutte DTS haar kansen wel waardoor de wedstrijd door Invicta werd verloren met een eindstand van 11-13.

Volgende week speekt het 1e van Invicta haar laatste wedstrijd van het najaar seizoen tegen DWA/Argo 1 thuis om 15.30.