GVV’ers presteren tijdens groepsspringwedstrijd

BUITENPOST - Zaterdag 20 oktober werd in Buitenpost de eerste groepsspringwedstrijd, voor de D/E lijn, gesprongen. Van GVV deden hier 5 teams aan mee, 3 jongens teams en 2 dames teams.

Het heren jeugd-h E team (Hidde Bouma, Tijn Buwalda, Jasper Mensink, Tim Mensink, Luca Beukema en Jayden Pastrana Figueroa) mocht het spits afbijten. Zij deden mee op de onderdelen plankoline kast en minitramp valmat. Na een schitterende wedstrijd mochten zij op beide onderdelen het goud in ontvangst nemen.

Zij werden kort gevolgd door het heren jeugd-h D team(Roan Jubitana, Dirk van der Tempel, Rody de Jong, Silvijn de Jong, Storm Dijkstra en Remco Hamstra). Dit team deed mee op plankoline kast en minitramp valmat. Ook dit team draaide een mooie wedstrijd en ging met 2x goud naar huis.

Vervolgens was het de beurt aan het heren junior D team (Sjoerd Jan Veltman, Sebastiaan Benjak, Ties van Kersteren, Vaes van Dijk, Tyme de Bruin, Sietse Harm Otter en Duncan Peuchen). Zij begonnen op plank kast en mochten na een mooie prestatie het goud op dit onderdeel meenemen, daarna mochten zij op minitramp valmat hun kunsten laten zien en ook hier namen zij het goud mee naar huis. Tot slot kwam voor hen nog het onderdeel minitramp pegasus en op dit onderdeel gingen zij met het goud naar huis.

Van de dames teams mocht het jeugd E team (Mette Ferwerda, Maren Hofstra, Aniek van der Veen, Janna de Jong, Julia Tienstra en Marinte Genee) als eerste laten zien wat zij konden op de onderdelen lange mat, plankoline kast en minitramp valmat. Voor vele in dit team was het de eerste keer dat zij op een wedstrijd stonden en de wedstrijdspanning zorgde voor wat foutjes. Aan het eind hebben zij geen prijs in ontvangst mogen nemen, maar dit team heeft heel erg genoten op de wedstrijd en zijn zeker een ervaring rijker.

Het laatste team dat voor GVV uitkwam was het dames jeugd D team (Mare van der Meulen, Amarins van Zwol, Djurra Dijkstra, Amber Dorenbos, Carina de Jong, Laura Koster en Lisanne de Jong). Op de lange mat lieten zij een strakke oefening zien en werden 2de op dit onderdeel, op plankoline kast was dit team ook sterk en na een nette oefening mochten zij met de 3de prijs naar huis op dit onderdeel, minitramp valmat ging wat moeizaam en daardoor werden zij 5de op dit onderdeel.