Dollersdei bij museum De Sûkerei Damwâld

DAMWALD - Op zaterdag 27 oktober staat openluchtmuseum De Sûkerei in het teken van de jaarlijkse "Dollersdei". Hierbij zijn er demonstraties van de cichoreiworteloogst: het dollen, wassen, hakken en branden. Bezoekers kunnen hier zelf aan deelnemen.

Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten. Een inweckster legt het proces uit van het inwecken van fruit, groenten enz. Er zijn pompoenen en kalebassen te koop. Er is heerlijke geitenkaas van de geitenkaasboerderij. En er ligt een prachtig schippersbootje bij de poldermolen.

Natuurlijk zijn ook de cichoreidrogerij, de drie wâldhúskes en de nieuwe poldermolen te bezichtigen met uitleg van de sfeervol geklede vrijwilligers.

Op deze feestelijke oogstdag zijn het 'Sûkereike' (cichorei koekje) en de cichorei-koffie te proeven voor een schappelijk prijsje. Aan natuurproducten met cichorei wordt een heilzame werking toegeschreven. Tevens is er lekkere snert verkrijgbaar.

Open van 13.00 tot 17.00 uur op deze speciale dag. Iedereen is van harte welkom. Openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld. Meer informatie op www.desukerei.nl