Foto-expositie ‘Bermtoeristen Bûtefjild’

tytsjerk - Onder grote belangstelling is een foto-expositie in het Paviljoen van Park Vijversburg geopend door wethouder Rommy Kempenaar van de gemeente Dantumadiel.

De expositie bestaat uit 30 winnende natuurfoto’s, gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs tijdens het project Bermtoeristen Bûtefjild. NME-centra De Klyster en Pingo & Pet hebben dit project in september 2018 georganiseerd in opdracht van Dantumadiel en Tytsjerksteradiel, de twee gemeenten waarin het natuurgebied ligt.

Ruim 200 leerlingen van basisschoolgroepen hebben met een fluisterboot ‘t Bûtefjild bezocht. Na een korte natuurfotografieworkshop van Bart Stornebrink van Kidzklix gingen de leerlingen met een camera de natuur dichtbij huis vastleggen op de gevoelige plaat. “Fotografie is een middel om de schoonheid van de natuur te ervaren en dat is op de expositie heel goed terug te zien”, aldus Stornebrink.

Wethouder Kempenaar bevestigt dit: “Ik bin sels ek in kear meiwest en wie ûnder de yndruk fan de gedrevenheid wêrmei’t de bern oan’t foto’s meitsjen wiene. Se gongen der letterlik platfoar, op’e búk yn it gers, bij it wetter lâns, prachtich om te sjen. No moatte dizze bern eltsenien fertelle hoe moai at it Bûtefjild is en har der mei hinne nimme. Dan sil ik myn bêst dwaan om dit projekt takom jier wer mooglik te meitsjen.”. Daarna opent de wethouder de expositie door het doorknippen van een natuurlint.

De jonge eregasten en hun ouders genieten zichtbaar van de bijzondere foto’s en zetten de trotse fotografen op de foto naast hun winnende portret. Audrey Stielstra, programmeur van park Vijversburg kijkt tevreden rond. “Dit is de allereerste expositie in deze mooie ruimte en deze past helemaal binnen onze visie om cultuur en natuur bij elkaar te brengen met kunst.”

Het publiek kan tot eind november de foto’s bewonderen in het Paviljoen van Park Vijversburg.