Teleurstellend verlies volleybaldames DOS

kollumerzwaag Afgelopen donderdag kwam er een einde aan een goede reeks van dames 1 van DOS Kollumerzwaag. Thuis in de Van der Bijhal in Kollum werd met 3-1 verloren van VC058 uit Leeuwarden.

Het was niet echt de volleybalweek van de dames uit Kollumerzwaag. De dag ervoor werd het team in Zuidlaren uitgeschakeld in de beker en ook deze avond haalden de dames er niet uit wat er in zat. De eerste set begon nog veelbelovend. DOS ging prima van start, met goede aanvallen en een soepel draaiend zestal. VC058 wist er weinig tegen in te brengen. De bezoekers lieten met name aanvallend steekjes vallen, waardoor DOS de set moeiteloos binnenhaalde met 25-15.

Ook in het begin van de tweede set was er niets aan de hand. De strijd ging gelijk op, met steeds een lichte voorsprong voor de thuisploeg. Ergens halverwege de set was er opeens een kantelpunt. Het spel van DOS werd wat rommeliger, er slopen eigen fouten in en VC058 rook haar kans. De Leeuwarders begonnen de dames van DOS uit te spelen met goed bekeken prikballen en scherpe serves. Het werd nog echt spannend, maar uiteindelijk wisten de bezoekers aan het langste eind te trekken met 25-27.

In de derde set was DOS het even helemaal kwijt. Niets lukte meer, er waren veel servefouten en misverstanden en VC058 speelde hier goed op in. Het leek alsof de dames meer tegen zichzelf speelden dan tegen hun tegenstander. Wat anders vanzelf gaat, lukte nu niet en de dames wisten de knop niet om te draaien. Aan de arbeid lag het niet, DOS werkte zich in het zweet, maar toch wisten ze de wedstrijd niet in hun voordeel om te draaien. De set ging met 25-20 naar de bezoekende ploeg.

Ook in de vierde set kreeg DOS de schouders er niet meer onder. Er werd hard gewerkt, maar de punten werden niet binnengesleept. VC058 was daarentegen echt gaan draaien en was DOS te slim af. De set ging met 25-18 naar de Leeuwarder ploeg. Een teleurstellend verlies dat gelukkig niets aan de stand heeft veranderd: DOS staat nog steeds keurig derde op de ranglijst. De volgende wedstrijd is na de herfstvakantie op 1 november in Harkema tegen HVC-WH.