Neflac Ensemble luistert fluitdag Opus 3 op

DOKKUM - In het kader van ’60 jaar Opus 3’ komt het beroemde fluitsensemble Neflac zaterdag 17 november, op initiatief van dwarsfluitdocente Jacqueline Brunt-Ebbers, naar Dokkum.

Neflac is het ensemble van de Nederlandse Fluitacademie en bestaat uit getalenteerde jonge fluitisten, alsook uit Wieke Karsten en Jeroen Bron(docenten aan het Conservatorium in Den Haag) en Emily Beijnen(solofluitiste van het Concertgebouworkest).

Het ensemble verzorgt geregeld projecten met muziekschoolleerlingen en zo ook op 17 november met leerlingen van muziekschool Opus 3.

Er zal een hele dag worden geoefend op een aantal stukken, die aan het einde van de dag zullen worden uitgevoerd in de Grote Kerk in Dokkum.

Naast de Prelude uit de Holberg Suite van Grieg, een Pavane van Gervaise en de March of Brian, wordt er door de fluitgroep Twizzlez een compositie van Chantal Brunt gespeeld, waarin Vera van Lierop de spreekstem voor haar rekening neemt en Gerben Jongsma te horen zal zijn op marimba.

Met 43 fluitisten van Opus 3, 37 fluitisten uit Drenthe en 12 fluitisten van het Neflac Ensemble, telt het orkest momenteel ruim 90 man.

Wie nog graag mee wil spelen, kan zich opgeven via combiconcert17november2018@gmail.com

Het concert in de Grote Kerk begint om 17.00 uur.