Zonnepont Suwâld haalt recordaantal overzetten

Suwâld - Zonnepont Schalkediep heeft dit jaar liefst 20.000 fietsers en wandelaars over het Prinses Margrietkanaal gezet. De zonnepont vaart tussen Suwâld en Garyp en wordt al meer dan twintig jaar door een grote groep vrijwilligers in stand gehouden.

Gemiddeld aantal overzetten
De pont is sowieso al een bijzonder exemplaar. Op het moment dat de pont in gebruik genomen werd, was het de eerste pont die helemaal op zonne-energie wordt voortgedreven. De pont is vooral bedoeld voor fietsers om de oversteek te maken. En daar maken zij veelvuldig gebruik van. Het gemiddeld aantal fietsers of wandelaars dat jaarlijks gebruik maakt van de pont ligt tussen de 12.000 en 16.000.

Vrijwilligers bedankt
De pontverbinding en de kiosk worden in stand gehouden door een groep van circa vijftig vrijwilligers. Voornamelijk uit Suwâld en Garyp. Om hen voor de inzet te bedanken heeft de stichting hen afgelopen zaterdag op een heerlijk stamppotbuffet getrakteerd. De pont is van de gemeente. Maar zonder de inzet van de vrijwilligers komt de pont niet in beweging. De gemeente is dan ook heel blij met alle vrijwilligers die deze prachtige voorziening in stand houden.

Prachtige locatie
Dat de pont zo populair is komt niet alleen door het prachtige weer van deze zomer of doordat de pont onderdeel is van de pontjesroute, een fietsroute met daarin negen pontverbindingen. De locatie vanwaar de pont vanuit Suwâld vaart, is een prachtige plek met een kiosk waar het goed vertoeven is. Men kan er terecht voor koffie, thee en ijs.