Kinderboekenweek op de Prins Bernhardschool

KOLLUM - Vrijdag 12 oktober was de afsluiting van de kinderboekenweek. De afgelopen twee weken stonden in het teken van de het thema Vriendschap, met het motto: Kom erbij! In alle groepen van de Prins Bernhardschool is gewerkt aan dit thema en konden kinderen hun vriendschapsbriefje in de vriendschapsboog hangen. De kinderen presenteerden in de klas waar ze aan gewerkt hebben. Ook is er in elke groep voorgelezen door verschillende ouders of grootouders.

Op 3 oktober werd op een mooie, vriendschappelijke manier de Kinderboekenweek geopend door de leerlingen van groep 7/8 met een openingsdans. Nadat iedereen door de fraai gemaakte vriendschapsboog was gewandeld kon de kinderboekenmarkt beginnen. Deze markt werd druk bezocht en was heel gezellig. Fijn om te zien hoe enthousiast de kinderen hun boeken aan elkaar en juffen, meesters en ouders verkochten.

Op vrijdag 5 oktober zijn leerlingen van groep 7/8 naar Meckama geweest om daar voor te lezen bij drie dagbestedinggroepen. De kinderen lazen sprookjes van vroeger voor. Zowel de kinderen als de ouderen hebben genoten van dit gezellige uurtje.

10 oktober werd er een voorleeswedstrijd georganiseerd voor groep 5 t/m 8. De kinderen mochten een stuk uit hun favoriete boek voorlezen. De jury had een zware taak om twee winnaars te kiezen, maar Femke Geurtsen en Samantha de Vries konden het mooist voorlezen. Zij kregen een mooi boek als cadeau.Het them