Kindertheater Sprookjesland in de Schierstins

FEANWALDEN - In de herfstvakantie komt Theaterbureau Ithaka met de kindervoorstelling ‘Sprookjesland’ in de Schierstins te Feanwâlden. Dit meespeeltheater is op dinsdag 23 oktober om 14.00 uur. De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar; ouders en pakes en beppes zijn ook welkom.

Bij voldoende interesse wordt er om 15.30 uur een extra voorstelling gegeven. Gezien de verwachte belangstelling is reserveren aan te bevelen: info@schierstins.nl of tel. 0511-472937. Overigens is er op andere middagen tijdens de herfstvakantie ook een speurtocht voor kinderen en hun (groot)ouders.

'Sprookjesland’ is een vrolijke en feestelijke meespeelvoorstelling, waarin drie sprookjes aan bod komen. Allereerst ‘Vingertje Lik’, een verhaal over een prinses die in een taart valt. Dan 'De Sprookjesschrijver’, die een beetje-véél last heeft van mijn knechtje.

En als laatste ‘Sneeuwwitje’. Dit zeer bekende sprookje beelden we samen met de kinderen en met veel humor uit! Je weet niet wat je ziet.... Doordat er kinderen meespelen, ontstaan er mooi 'plaatjes'. Werkelijk genieten geblazen. Dus: houd de camera gereed!

Ithaka-acteur Baukje loodst de kinderen soepel door de voorstelling heen, zodat niemand bang hoeft te zijn dat het niet goed komt. En zo beleven ze samen een avontuur om niet gauw te vergeten. Of je nou meespeelt of kijkt.

Baukje: ,,Samen met kinderen op het toneel staan is geweldig. Heerlijk is het, als alle dagelijkse dingen wegvallen en je samen op avontuur, op reis bent. Als het contact tussen acteurs en meespeel-kinderen goed is, als we sámen in de flow zitten.....dat is écht te gek!” Het belangrijkste van het samen spelen is voor Baukje: ,,Dat we elkaar écht zien. Dat je elkaar waardeert op wat je kunt. Ik vind het mooi als je kinderen dat kunt laten ervaren.”

Ithaka, het bureau voor theater en communicatie, is 25 jaar geleden opgericht door Baukje Fennema. Na zeven jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, koos ze er voor om haar hart te volgen en schreef zich in bij de Academie voor Expressie en Communicatie. Na deze opleiding richtte ze Ithaka op. De naam van het bureau verwijst naar een verhaal van Homerus uit de Griekse mythologie. Zie ook www.schierstins.nl en www.ithaka-theater.nl.