Toch nog dorpsfeest: Kuhmarktfest Feanwâlden

feanwâlden - Afgelopen weekend organiseerde de stichting Us Doarp ‘das Kuhmarkfest’ in het centrum van Feanwâlden.

Na het wegvallen van de tweejaarlijkse feestweek, doordat de activiteitenstichting Mei Elkaar Ien de organisatie had neergelegd, wilde deze jonge stichting het dorp toch een feestje geven. In drie maanden is een programma neergezet voor jong en oud.

Op vrijdagavond werd gestart met de eerste zeepkistenrace van Feanwâlden. Maar liefst 34 kisten melden zich bij de wedstrijdorganisatie. De meesten waren zelf gebouwd. De deelnemers streden om de snelste tijd en er was een prijs voor de mooiste zeepkist, een laar lang gratis naar de kapper bij Haarsalon Haircraft. Het was een spannende avond en niet iedereen haalde de eindstreep. De avond werd gezellig afgesloten in de feesttent.

Zaterdagmiddag werd het grootste kinderfeestje van Feanwâlden gehouden. Voor de kinderen van 2 t/m 12 jaar was de tent omgetoverd tot een speelparadijs met springkussens, schminkers, workshops en zelfs een dieren knuffelhoek. De middag werd afgesloten met een gezellige kinderdisco.

’s Avonds kwam bijna iedereen verkleed naar het Oktoberfest. Een DJ en band zorgde voor de muzikale omlijsting en er was een speciaal optreden van het vierde elftal van Sc Veenwouden.

Foto’s: Douwe Oosterbaan en Cees Aué