Jubileum editie Berneguod was weer succes

kollumerzwaag - Zaterdag is in de Trije Doarpen in Kollumerzwaag de tiende editie van de Berneguod Kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden.

Wederom een groot succes. Er was veel belangstelling en werd goed verkocht. Onder de kopers is een goodiebag verloot, waarin onder andere drie vrijkaarten voor Sanjesfertier zaten. Tijdens het winkelen van de ouders werd er weer opgepast op de kleintjes bij Thuishuis De Bernebeam, die weer een gezellig hoekje hadden ingericht. Baukje de Jong en Petra Westra hebben de tien edities georganiseerd en geven nu het stokje over aan Maaike Hansma en Mieneke Kooistra.

Tien keer is door Berneguod de kinderkleding-en speelgoedbeurs georganiseerd. Vijf jaar geleden zijn ze begonnen in de Boei, maar deze locatie was al snel te klein. Nu terugkijkend, moest men in het begin echt zoeken naar deelnemers terwijl ze nu binnen een aantal dagen vol zitten. En dan nog al die vrijwilligers die meehelpen. In het begin kon men alles bemannen met een vriendinnengroepje, maar al snel werd dit uitgebreid met kennissen, familie, vrienden van vrienden en enthousiaste mensen die zich spontaan aanmelden om te helpen. Berneguod is erg blij met deze enthousiaste groep mensen die zich iedere keer toch maar weer een weekend inzetten om Berneguod tot een succes te maken.