Workshop in expositieruimte Wite Kninen

dokkum - In de oude gymzaal aan de Hoedemakersweg in Dokkum, de expositieruimte van het project ‘Wite Kninen’, is de workshop ‘Tijd voor Talent’ gehouden.

In deze workshop, georganiseerd door Keunstwurk in samenwerking met de DDFK gemeenten, kregen deelnemers een introductie over het werken met ouderen en mensen uit kwetsbare doelgroepen. Er was een mooie mix van zowel deelnemers die zelf als kunstenaar actief zijn en professionals die werkzaam zijn met kwetsbare doelgroepen.

Ontstaan

In de zomer van 2017 zagen de Wite Kninen dat Culturele Hoofdstad 2018 nog niet zo leefde in Dokkum en vonden de kunstliefhebbers dat er ook hier iets georganiseerd moest worden. Het begon met een klein groepje en een klein idee. Toen ze met de gemeente om tafel gingen en deze geweldige locatie ter beschikking kregen, werd het een steeds groter wordend project. De Wite Kninen kregen ondersteuning in de vorm van subsidie via het Iepen Mienskipsfûns en de Rabobank. Stichting Welzijn het Bolwerk schonk veel in natura.

Witte konijn uit Wonderland

De naam ‘Wite Kninen’ is geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Dit moderne sprookje gaat over Alice die een heel saai boek aan het lezen is wanneer er ineens een pratend wit konijn langskomt en Alice meelokt het konijnenhol in. Het blijkt geen hol maar de wondere wereld Wonderland te zijn, een bijzondere wereld vol merkwaardige figuren en personages. Het witte konijn staat ook symbool voor aantrekkingskracht en nieuwsgierigheid.

Tot en met 14 oktober is de kunsthal aan de Van Kleffenstraat geopend en gratis toegankelijk voor het publiek. Openingstijden zijn woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.