Speurneuzen op nieuw Egelpad

harkema Bij De Spitkeet is een nieuw natuurpad; het Egelpad. Het pad is ontwikkeld door Natuur-en Milieueducatiecentrum ‘Pingo en Pet’ in samenwerking met openluchtmuseum De Spitkeet.

De speurtocht is bedoeld voor de groepen 3 en 4 van de basisschool. De route loopt over het mooie terrein van De Spitkeet. Eddy de Egel laat de kinderen ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. Onderweg leren ze van alles over de natuur, de huisjes van vroeger en er is ruimte voor een spelletje. Leuk en leerzaam! De uit te voeren opdrachten zitten in een blauwe rugzak, die elk groepje meekrijgt. Scholen uit heel Noordoost-Fryslân kunnen van de natuurspeurtocht gebruik maken.

Het pad is op geopend in het bijzijn van kinderen van obs ‘t Holdersnêst uit Harkema en diverse andere genodigden. Namens De Spitkeet werden de aanwezigen welkom geheten door bestuurslid Simon Hoeksma. Margriet Tolsma van ‘Pingo en Pet’ vertelde iets over de opzet van het natuurpad waarna wethouder Harjan Bruining aan ‘t Holdersnêst een egelhuisje overhandigde.

Hierna konden de kinderen met veel enthousiasme aan de speurtocht beginnen. Het natuurpad is nu al een succes, want er hebben zich al tien scholen aangemeld.