Triumphera DS1 strijdend ten onder

KOLLUM Als de nummer 1 op de ranglijst begon Triumphera aan de wedstrijd. De dames willen deze plaats uiteraard behouden en zullen het D.F.S. DS2 uit Burgum niet makkelijk maken.

Vanaf de de eerste punten was dit gelijk zichtbaar. De Kollumers beginnen vol overtuiging aan de wedstrijd. Dit resulteert gelijk in een voorsprong van 10-1. Een voorsprong die ook hard aankomt bij Burgum. Terwijl Kollum de set al binnen denkt te hebben, begint Burgum wakker te worden. De Kollumers worden weer op scherp gezet en weten de set met 25-22 te winnen.

De tweede set wordt met een andere opstelling begonnen. Dankzij alle talenten heeft Jan Hamstra de keus in de ruime selectie van het eerste team van Triumphera. D.F.S. heeft de mouwen opgestroopt en wil niet alle 5 punten in Kollum laten liggen. Triumphera merkt dat de Burgumers het spel op orde krijgen. Ze weten soms dan ook geen raad met de harde ballen van de tegenstander. Met een time-out en een tactische wissel hoopt de coach van de thuisploeg het gat dicht te kunnen slaan. Helaas heeft dit niet geholpen en verliest Kollum de set met 15-25.

De tweede set snel vergeten en door met de derde set. Eveneens met een andere opstelling. Deze set beginnen de Kollumers slecht. Er zijn onduidelijkheden in het veld en er worden veel persoonlijke fouten gemaakt. Dit zorgt voor een pijnlijke achterstand van 10 punten. Dit keer moet Kollum weer wakker worden. En dat doen ze. Ze beginnen dichterbij te komen en weten het verschil op 3 punten te brengen. De Kollumers weten deze drive alleen niet vast te houden en verliezen de set met 16-25.

Wil Triumphera nog winnen dan zullen ze deze set moeten pakken. Het eerste punt wordt gelijk afgeblokt en de Kollumers laten zien dat de strijdbijl nog niet is begraven. Beide teams vallen hard aan en geven de punten niet zo uit handen. Er worden lange rally’s gespeeld en vele ballen worden van de grond gehaald. Dit zorgt voor de nodige spanning en dat het publiek nog wakker blijft om 22.30 uur. Een vijfde set zien de Kollumers nog wel zitten. Met een stand 23-23 kreeg ook D.F.S. het benauwd. Helaas weten de Burgumers het hoofd koel te houden en de twee punten te maken. 23-25 wat betekent einde set en einde wedstrijd. Het eerste verlies voor Triumphera DS1 is een feit. Maar zonder tegenslag bestaat er geen overwinning.

Volgende week kunnen de Kollumers in Damwâld laten zien wat ze hebben geleerd van dit verlies. Om 19.15 uur spelen zij tegen Kwiek DS2 in de Boppeslach.