Bilkers laatste bezoek aan jubilarissen

KOLLUMERZWAAG - Het echtpaar de Vries – Postma uit Kollumerzwaag kreeg dinsdagmiddag bezoek van Burgemeester Bearn Bilker en zijn echtgenote mvr Angelika Bilker-Steiner. Zij brachten de felicitaties van het college over wegens het zesitgjarig huwelijk van het echtpaar.

Het echtpaar de Vries – Postma uit Kollumerzwaag kreeg dinsdagmiddag bezoek van Burgemeester Bearn Bilker en zijn echtgenote mvr Angelika Bilker-Steiner. Zij brachten de felicitaties van het college over wegens het zesitgjarig huwelijk van het echtpaar.

Het echtpaar is in Kollumerzwaag geboren en hebben elkaar ontmoet op de veiling in De Westereen. Het echtpaar is 2 oktober 1958 getrouwd in de gemeente Kollumerland en ging wonen in Kollumerzwaag. Ze kregen vier kinderen, er zijn inmiddels ook tien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, waar ze super trots op zijn. Dhr de Vries heeft verschillende loopbanen gehad, waaronder twintig jaar melkrijder voor melkfabriek Hûsternoord in Oudwoude. Naast zijn werk is hij 57 jaar vrijwilliger geweest als drager bij de uitvaartvereniging van Kollumerzwaag.

Mevr de Vries zorgde voor de kinderen en het huishouden. Nu heeft ze tijd voor haar hobby`s: fietsen en volksdansen. Samen staan ze nog steeds klaar voor hun kinderen en kleinkinderen. Het echtpaar woont nog zelfstandig aan de Schoolstraat in Kollumerzwaag

Voor het echtpaar Bilker was dit het laatste bezoek aan een echtpaar dat 60 jaar getrouwd was. Voor 1 januari zijn er geen echtparen meer die dit jubileum vieren. Dan wordt gemeente Kollumerland c.a. heringedeeld in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Bearn Bilker en Angelika Bilker-Steiner hebben altijd met veel vreugde deze feestelijke bezoeken afgelegd. De echtelieden De Vries waren vereerd dat zij het laatste te bezoeken echtpaar was. Bilker overhandigde een fotoboek waarin hij een tekst schreef waarin hij dit memorabele bezoek vermeldde.