Schilders Studio Holman met elkaar verbonden

burum - In het kader van Cultureel Burum-City 2018 kunnen de schilders van Studio Aafke Holman niet achterblijven om hun steentje daaraan bij te dragen. Begin cursusjaar 2017/2018 kregen zij allemaal een linnen doekje 50x50 cm, die met elkaar verbonden zijn met een rode draad. Zij kunnen dit doekje invullen met een eigen interpretatie van mienskip in verschillende materialen. Iedere kunstenaar benadert dit thema op zijn eigen wijze en daardoor ontstaat er een grote verscheidenheid.

De rode draad verbindt de kunstenaars van de studio. Kunst brengt verbroedering en leert ons open te staan voor nieuwe initiatieven, ideeën. Kunst leert onze blik naar buiten te richten en dat leidt tot nieuwe uitdagingen.

De intellectuele geest moet gevoed worden door creatieve impulsen. Dat is wat de maatschappij nodig heeft. Door de kunstzinnige uitingen van deze kunstenaars dragen ook zij bij tot een betere wereld, waarin het ‘samen’ op een hoger plan wordt getild.

Op de galerij boven debuteert Zus Vlasma uit Burum. Zij komt met werk, dat verwant is aan de Nul-Beweging uit de jaren ’30. Het concept is van haar zelf. Zij maakt schilderijen van witte stroken gelijmd papier, die zij in geometrische patronen verwerkt. Licht en schaduw spelen hierbij een belangrijke rol. Haar werk oogt monumentaal.

Burum herbergt een zeer aparte, bijzondere tentoonstelling, die gezien mag worden.

Deze tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 13 oktober om 15.00 uur door en met deze kunstenaars en duurt t/m 18 november 2018.