Prachtige reünie Koningin Julianaschool schoolperiode 1979-1985

KOLLUM - Op zaterdag 29 september, een prachtige nazomerdag, was het dan eindelijk zover. Na ongeveer een half jaar van voorbereiding kon de reünie voor de Koningin Julianaschool in Kollum gehouden worden.

Ruim 25 klasgenoten van de schoolperiode 1979-1985, troffen elkaar afgelopen zaterdag bij hun oude basisschool.

Rond half 11 stond er koffie met gebak klaar en werden de aanwezigen, die elkaar soms tientallen jaren niet gesproken hadden, herenigd. In het welkomstwoord werd verteld hoe de reünie tot stand gekomen was en werd er even stil gestaan bij de mensen die deze dag niet aanwezig konden zijn. Natuurlijk werd er ook een klassenfoto gemaakt, net als vroeger, met z’n allen bij de zandbak. Naast het ophalen van herinneringen, werd er ook een rondje gedaan door het gebouw. Voor de meesten waarschijnlijk de laatste kans om nog hier nog één keer rond te lopen, aangezien het gebouw binnenkort zal worden afgebroken.

In een van de klaslokalen werd de uitzending van Nederland Kikkerland van 1985, waar enkele leerlingen van klas 5 en 6 destijds aan meededen, op het digibord teruggekeken. Na een heerlijke lunch, was het tijd om even de benen te strekken en een mooie wandeling door Kollum te maken. Aan de hand een fotospeurtocht werden de mensen door Kollum geleid, waar natuurlijk ook weer de nodige herinneringen werden opgehaald. Terug bij school werden er fotoboeken en poëziealbums bekeken, onder het genot van een hapje en een drankje. Met op de achtergrond muziek uit de jaren 80, werden er prachtige verhalen en anekdotes aan elkaar verteld. Ook tijdens het diner raakten de mensen niet uitgepraat en was de sfeer erg gezellig.

Na afloop werd de organisatie door iedereen bedankt en kunnen de mensen terugkijken op een zeer geslaagde reünie.

Deze dag kon mede mogelijk gemaakt worden door Bakkerij Riemersma, Gasterij Manjefiek en Poiesz Kollum.