Ruim 1000 bezoekers bij Open Dag Schildpadden in Harkema

HARKEMA - Boven verwachting bleek de Open Dag van de Schildpaddenopvang in Harkema een groot succes. Iets meer dan 1000 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag op het evenement af. Veel bezoekers uit de buurt maar zelfs bezoekers van ver, zoals Duitsland en België.

De dag is soepel verlopen en heeft maar liefst 3500 euro opgebracht. Deze opbrengst wordt ten eerste besteed aan een groter verblijf voor Beavis de grote Bijtschildpad. De rest zal eveneens worden uitgeven aan nieuwe verblijven. Dankzij de opkomst van de bezoekers, de grote groep vrijwilligers van de opvang zelf en de aanwezigheid van de Dierenambulances van de Dierenbescherming is dit een groot succes geworden.

Dankzij de buren van groente en fruitzaak it Ierappelmantsje die een mandarijnenactie hebben gehouden is een bedrag van 300 euro opgehaald.

,,Volgend jaar houden wij weer een open dag, wij zien u dan graag terug, want wij bouwen weer verder en hebben dan weer heel wat om te laten zien. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp, giften en positieve reacties van onze bezoekers en vrijwilligers!” aldus Gerard van der Wijk, beheerder Schildpaddenopvang.