22 jaar na moord op ‘It Ikeboerke’: beloning voor tips

Twijzelerheide - Er is een beloning van €15.000 uitgeloofd voor tips over de dood van de 87-jarige Reinder Lulofs in 1996. Het stoffelijk overschot van 'It Ikeboerke' werd na een brand in zijn boerderijtje in Twijzelerheide aangetroffen.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De zaak van de moord op Lulofs, precies 22 jaar geleden, staat op de coldcasekalender van de politie. In die bewuste nacht van maandag 30 september 1996 ontstond in het vrijstaande boerderijtje aan de Popels 58 in Twijzelerheide brand.

Nadat het vuur was geblust, troffen agenten in de slaapkamer op de benedenverdieping in bed het stoffelijk overschot aan van de 87-jarige bewoner Reinder Lulofs.

Inbraak

Het boerderijtje had weliswaar in brand gestaan, maar er kon nog wel een sporenonderzoek worden gedaan. Dat onderzoek maakte duidelijk dat er was ingebroken en dat er zaken uit de woning waren meegenomen.

Reinder Lulofs leefde een sober bestaan. Zo was zijn boerderijtje niet aangesloten op gas, water en licht. Sinds de dood van zijn broer in 1990 woonde hij er alleen. Met hulp van zijn omgeving kon hij zich prima redden.

Tot op de dag van vandaag is onduidelijk wat zich op die fatale dag in het boerderijtje heeft afgespeeld.