Nieuwe straat De Teltsjebeam in De Westereen

De westereen - In De Westereen is de nieuwe straat De Teltsjebeam woensdagmiddag feestelijk geopend.

De openingshandeling werd verricht door burgemeester Klaas Agricola van de gemeente Dantumadiel, samen met schoolkinderen van Christelijke basisschool De Boustien. De kinderen mochten tijdens de opening hun wensen voor de toekomst en hun verhalen in de nieuw aangeplante bomen aan De Teltsjebeam hangen.

De Teltsjebeam is de nieuw aangelegde straat in het herontwikkelingsplan van de voormalige CBS De Boustien.

De straten in de omgeving van De Teltsjebeam hebben allemaal de naam van een boom. Daarom lag het voor de hand ook deze nieuwe straat te vernoemen naar een bomensoort. Maar dit is een hele bijzondere bomensoort geworden. De Teltsjebeam is een fictieve naam en is ontleend aan een boek van de Friese schrijfster Diet Huber (1924-2008). Het boek is vertaald vanuit het Zweeds en is in 1976 uitgebracht.

Toen de brede school in De Westereen is ontwikkeld, kwam de locatie van de CBS Boustien vrij en is met behulp van de provincie een nieuwe invulling van dit gebied gerealiseerd.

Woningbouwvereniging Thús Wonen heeft hier vijftien nieuwe huurwoningen gebouwd. De woningen hebben bad-en slaapkamer op de begane grond.

Foto’s Sake Beerstra