Leerlingen Lauwers College en !mpulse Kollum, OSG Piter Jelles veilig op weg!

KOLLUM - Op woensdag 19 september staan !mpulse Kollum (OSG Piter Jelles) en het Lauwers College in Kollum in het teken van verkeersveiligheid. Leerlingen van klas 1 van beide scholen leren die dag door middel van een verkeersmarkt alles over veiligheid in het verkeer. Ze doen dat op een bijzondere manier, namelijk bijvoorbeeld door te ervaren hoe het is om blind te zijn en deel te nemen aan het verkeer en door het afleggen van een fietsparcours met veel afleiding onderweg. Hierdoor wordt heel duidelijk wat de risico’s zijn en wat je kunt doen om ongelukken te voorkomen. De markt wordt georganiseerd met medewerking van de ambulancedienst, de politie en Veilig Verkeer Nederland.

“We vinden het van groot belang dat onze leerlingen veilig op weg gaan van en naar school. De dag is bedoeld om leerlingen bewust te maken van het feit dat een ongeluk écht in een klein hoekje zit, maar dat je ook dingen kunt doen om een ongeluk te voorkomen. Bijna alle leerlingen van onze scholen komen op de fiets naar school, vandaar dat er met name aandacht is voor de risico’s die het met zich meebrengt om door het drukke verkeer te fietsen.”

!mpulse Kollum & Lauwers College Kollum

!mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, is een school met uniek en eigentijds onderwijs waar leerlingen een vmbo-t, havo- of vwo-diploma kunnen halen. Het Lauwers College in Kollum is een school voor vmbo-b, vmbo-k en mavo (vakbekwaam) waar leerlingen veel leren in de praktijk. Beide scholen betrekken in de zomer van 2019 Campus Kollum, samen met de bibliotheek en gemeenschapscentrum De Colle, die op dit moment wordt gebouwd aan de Gerrit Bleekerstraat in Kollum. Lauwers College Kollum is gevestigd aan de Johannes Bogermanstraat, waar ook !mpulse Kollum tot de verhuizing in tijdelijke gebouwen gehuisvest is.