Muzikaal vermaak in oktober in de Kruswei in Damwâld

Damwâld - In oktober hebben ze in verschillende landen gezellige wijnfeesten. Maar in Damwâld organiseert de Aktiviteiten Kommisje van dorpshuis de Krúswei samen met de uitbaters muziekavonden voor iedereen. Muziek is voor de waldsjers plezier. Hollandstalige en Fryske muziek is populair in de Wâlden. De jeugd zoekt het hoofdzakelijk in de Engelse taal en er is nog country muziek.

In oktober is er voor elk wat wils. Op zondagmiddag 30 september (bijna oktober) is er vanaf half vier tot half tien in de Krúswei een dag getiteld “Helden fan hjir”. Deelnemers Sjoerd en Sa met zanger Sjoerd Steegstra, Dixie Doodle met zanger Wyger Smits en Timeless met Klaas Steegstra en Klaske Ferwerda. Entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Dan is er op zaterdag 6 oktober een playbackshow genaamd “Waldstock”. Jong en oud mogen zich opgeven via e-mail adres: fthaakma@gmail.com De deelnemers betalen niets. Voor alle toeschouwers is de entree slechts 2 euro. Net als in de negentiger jaren rekenen we weer op volle bak. De playbackshow begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.15 uur.

Een week later op zaterdag 13 oktober is er een open dag in de Krúswei vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur. De bovenzaal zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook te bezichtigen zijn. En natuurlijk zal de muziek die dag niet ontbreken, maar er is ook veel informatie over de optredens in de Krúswei in het winterseizoen.

Op zaterdagavond 20 oktober is er een muziekavond met de tribute band DEF American, die alle hits van de legendarische Johnny Cash ten gehore brengen. Voorverkoop a 15 euro via www.dekruisweg.nl/agenda of bij de Priméra in Damwâld. Kaarten aan de zaal kosten 17.50 euro.

En zaterdagavond 27 oktober is er weer de jaarlijkse country muziekavond. De entree van die avond is tien euro en de aanvang is dan 20.30 uur.