Veel deelnemers bij playbackshow Warfstermolen

Warfstermolen - Druk bezocht, veel deelnemers en een gezellige sfeer: de playbackshow zaterdagavond in dorpshuis De Warf in Warfstermolen mag een groot succes worden genoemd.

Ondanks het geringe aantal inwoners van het dorp was de deelnemerslijst aanzienlijk lang. Voor de pauze kon het publiek genieten van zes acts uitgevoerd door en voor de jeugd. Silke Dantuma ging met de eerste prijs naar huis met haar optreden van het liedje “There’s nothing holding me back” van Fource. Ze playbackte uitstekend, aldus de jury.

De tweede plek bij de jeugd was voor Marit, Mirthe, Annelies en Alyssa uit Burum met het liedje “Girl boss” van 4life en Melvin en John mochten zich met “In de blote kont” van Mooi Wark derde noemen.

De tweede helft van de avond waren er zes optredens met hele gevarieerde nummers: van Meatloaf, Freddy Mercury, Sugar Lee Hooper , een duet van Kenny Rogers met Dolly Parton tot Herman Finkers en Brigitte Kaandorp. De hoofdprijs ging aan het eind van de avond naar Gerlinde Bosgraaf met het nummer “Fight song” van Rachel Platten. Haar inleving en tekstkennis deden de driekoppige jury beslissen om haar de eerste prijs toe te kennen.

Het lied “Paradise by the dashboard light” van Meatloaf, uitgevoerd door Jelle Boerema en Frederika Rollingswier, won de tweede prijs en Edwin en Corien Kingma, die een duet deden van Herman Finkers en Brigitte Kaandorp gingen er met de derde prijs vandoor.