CDA kiest voor Japan

Kollumerzwaag - Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de samenleving. Dat bewijst Autobedrijf Van der Ploeg uit Kollumerzwaag. Het CDA ging er op bezoek.

“Wat een geweldig bedrijf! Daar ben je nog klant en geen nummer!”, zo zegt een tevreden klant van Autobedrijf Van der Ploeg. De vriendelijke ontvangst en gastvrijheid heeft ook het CDA aan den lijve mogen ondervinden.

Een echt familiebedrijf dat in 1970 werd opgericht door vader Van der Ploeg. Het autobedrijf, dat is gevestigd aan de doorgaande weg in Kollumerzwaag, richtte zich in de beginjaren op alle merken auto’s. Vanaf 1976 werd het bedrijf officieel dealer van het Japanse merk Subaru. Met trots en passie vertellen Wieger en zijn vrouw Bertha over hun bedrijf. Ze namen het bedrijf in 2001 over van hun vader en inmiddels staat ook zoon Gerlof aan het roer. Na zijn studie Autotechniek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), koos hij ervoor om hier te wonen en te werken. Zo is de derde generatie werkzaam binnen Autobedrijf Van der Ploeg BV.

Wat het bedrijf zo bijzonder maakt, vertelt de familie aan de CDA’ers, is kwaliteit en het goede contact met hun klanten. Dat zorgt ervoor dat de klanten niet alleen uit de eigen regio komen, maar ook daarbuiten. Zelfs vanuit Zwolle en Amsterdam komen ze graag naar Kollumerzwaag.

“Problemen, dêr seure wy net oer, die losse y op”, vertelt Wieger aan CDA-lijsttrekker Lieuwe Sytsma. Duidelijk is ook dat Bertha, als sterke vrouw achter haar man, een merkbaar positieve invloed heeft op de hele uitstraling van dit bedrijf. “In oprjocht stikje Frysk ûndernimmerskip. Daar mogen we trots op zijn. Dat moeten we koesteren”, zegt CDA-wethouder Esther Hanemaaijer. Volgende week gaat het CDA kijken naar de kwaliteit van het onderwijs op een basisschool in de gemeente Noardeast-Fryslân.