Feestelijke jubileumeditie Berneguod

KOLLUMERZWAAG - Inmiddels een begrip in Kollumerzwaag en omgeving; Berneguod. De tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs wordt op 6 oktober voor de tiende keer gehouden. Jonge gezinnen uit de regio kijken al weken uit naar deze kinderkledingbeurs. Dé kans om voor spotprijzen een leuke en hippe 'nieuwe' garderobe voor de kinderen aan te schaffen. Voor wie nog niet bekend is met het concept kledingbeurs legt de organisatie het graag nog een keer uit: “In totaal brengen 50 inbrengers kinderkleding en speelgoed in wat ze te koop willen aanbieden. Waarvan ieder maximaal 3 tassen. De inbrenger bepaalt de prijs. Wij zorgen vervolgens samen met onze vele vrijwilligers voor een super mooie pop-up winkel in de Trije Doarpen. Aan het einde van de verkoopdag kunnen de inbrengers hun opbrengst van de verkochte spullen ophalen en wordt een groot deel van de niet verkochte spullen gedoneerd aan het goede doel. Wij ontvangen een klein deel van opbrengst waarvan we de volgende beurs kunnen organiseren.” Een fantastisch concept waarvan werkelijk iedereen blij wordt. Opgeruimde kasten, dankbare kopers en met name stichting Baby Hope die blij is met alle gedoneerde spullen.

Tijdens de beurs worden er zoals gezegd veel spullen aangeboden. Kinderkleding van maat 50 tot maat 176 netjes op maat gesorteerd. Kinderschoenen, babyaccessoires en speelgoed het ligt allemaal voor het grijpen. De organisatie zorgt ervoor dat er goede kwaliteit spullen worden aangeleverd. “Wij hebben zelf jonge gezinnen, dus spreken we uit ervaring.” Tijdens de verkoopochtend zal Thuishuis de Bernebeam uit Kollumerzwaag weer aanwezig zijn om de kinderen te vermaken. Dit is een absolute meerwaarde voor een geslaagde beurs.

Omdat Berneguod voor de tiende keer wordt georganiseerd moet het een extra feestelijke editie worden. Onder alle kopers wordt een leuke goodie bag verloot. De beurs duurt van 9:00-11:30 en wordt gehouden in de Trije Doarpen te Kollumerzwaag.