Eerste huwelijk in herbouwde molen Windlust

BURUM - Op vrijdagmiddag 7 september trouwden Alwin de Vries en Anjetta Kappen uit Burum in molen Windlust. De huidige molen vervangt de vorige molen, die in 1787 werd gebouwd en in 2012 geheel afbrandde. De oude molen had een bijzondere historische betekenis voor het dorp. De huidige molen is om die reden een rijksmonument en hij wordt tegenwoordig door een vijftal vrijwillige molenaars en een ring van vrijwilligers gebruikt in zijn oorspronkelijke functie; het pellen en malen van koren.

Op vrijdagmiddag 7 september trouwden Alwin de Vries en Anjetta Kappen uit Burum in molen Windlust. De huidige molen vervangt de vorige molen, die in 1787 werd gebouwd en in 2012 geheel afbrandde. De oude molen had een bijzondere historische betekenis voor het dorp. De huidige molen is om die reden een rijksmonument en hij wordt tegenwoordig door een vijftal vrijwillige molenaars en een ring van vrijwilligers gebruikt in zijn oorspronkelijke functie; het pellen en malen van koren.

De molen is een officiële trouwlocatie van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland en Ruurdtsje Poortinga, trouwambtenaar uit Burum, voltrok het huwelijk.