Easterbarren weer gezellig druk

Eastermar - Tussen de vijf- en zesduizend mensen kwamen afgelopen zaterdag af op het jaarlijkse straat- en muziekfestival Easterbarren in Eastermar. Dat is de inschatting van de organisatie.

Dorpsplein it Breed stond vol toen Elske DeWall om half drie de opening verzorgde. Daarna was in de dorpskern een route langs 12 podia op de Beimastrjitte en de grote en kleine TeijeTolstrjitte. Een ‘woordcarver’ liet zijn kunsten zien, schilders exposeerden, jeugdcircus Saranti was er. Verder een grote verscheidenheid aan bands en koren. Tussen de optredens op de trailer op it Breed door liet blaaskapel “Sjoklup Lutkewierum” op hilarische wijze hun muzikale kwaliteiten horen.

Op It Wâltsje kon het publiek skûtsje “de Rot” uit Rottevalle bezichtigen. Kinderen mochten in de vaart van It Wâltsje spelen met de elektrisch bestuurbare mini-skûtsjes van het Skûtsjemuseum in Earnewâld; en met het eigen skûtsje “It Doarp Eastermar” kom men een rondje meevaren op de Burgumermar. Aan het begin van het avondprogramma werd de bemanning gehuldigd omdat ze dit jaar het kampioenschap in de A-Klasse van de IFKS behaalden.

Het afsluitende avondprogramma was weer op de trailer op it Breed. De bands “Vreemdt”, uit Sumar. “Wooden Moons” uit o.a. Surhuisterveen, “FreightTrain” waarvan de zanger en gitarist uit Eastermar komen, en Black Velvet uit Dokkum zorgden ervoor dat de dag een swingende afsluiting kreeg. ,,Het is een feest om zo’n feestje te mogen organiseren !’, aldus het bestuur.