Opening Kinderspelweek met lawaai optocht Burum

BURUM - Maandagavond 27 augustus om 19.30 uur werd er een lawaaioptocht gehouden in Burum. De optocht begon bij de molen, vandaar ging men een rondje door het dorp om de spelweek in te luiden. De kinderen waren verkleed als mensen uit andere landen. Na de lawaaioptocht was er koffie, thee en ranja bij de molen.

De spelweek staat dit jaar in het teken van “Culturele Hoofdstad” en landen. De feestweek is vanaf 27 augustus tot en met 1 september.

Thema

In de wereld zijn er vele verschillende culturen. Men spreekt snel over Oosterse en Westerse cultuur. De commissie heeft uit deze informatie over verschillende culturen een leuk, afwisselend feestweekprogramma bedacht uit de culturen China, Amerika (country & western), Zuid-Amerika en de eigen Friese cultuur.

Voor de kinderen is er door de kinderspelweek commissie een gevarieerd programma bedacht waarvoor de kinderen al een uitnodiging hebben ontvangen. De kinderen gaan op reis naar verschillende landen en brengen daarbij ook een bezoekje aan Friesland.

In het kader van dit thema wordt het traditionele volleybaltoernooi dit jaar georganiseerd door volleybalvereniging DES en vindt het “Schijt je Rijk” op vrijdagavond, in een geheel andere vorm, plaats.

Op zaterdagavond vindt de prijsuitreiking tijdens het eindfeest, met de band Exposure, plaats.