Verkeershinder en parkeren tijdens Admiraliteitsdagen

DOKKUM - Dokkum maakt zich op voor de 8ste editie van de Admiraliteitsdagen. Op steeds meer plekken in de stad is de speciale vlag voor dit evenement zichtbaar. In de binnenstad wordt ondertussen hard gewerkt aan de realisatie van het spectaculaire podium en horecaplein dat van 6 t/m 9 september aanstaande zal worden gebruikt. Omdat de stad tienduizenden bezoekers verwacht tijdens de Admiraliteitsdagen zijn er diverse verkeersmaatregelen aangekondigd

Doorgaand rijverkeer binnenstad gestremd

Donderdagavond 6 september en Vrijdag t/m Zondag 9 september is de binnenstad niet bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen en fietsers. Ter hoogte van de Woudpoortbrug, Halvemaanpoort, Hanspoort en de Aalsumerpoort worden de wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, u wordt hier opgevangen door verkeersregelaars.

Op- en afbouw

Tevens ondervindt men verkeershinder ten behoeve van de opbouw en afbouw van de Admiraliteitsdagen. Vanaf maandag 27 augustus t/m maandag 10 september is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Legeweg en Koningsstraat richting de Zijl. Dit is ten behoeve van de op en afbouw van het podium vanaf de Suupmarkt moeizaam. Café/restaurant ’t Raedhus en terras blijven bereikbaar voor bezoek. In de loop van volgende week zijn tevens De Zijl, Diepswal en de Dijk niet meer open voor doorgaand verkeer. Hier wordt dan het horecaterras ‘Op De Zijl’ opgebouwd. Deze wegafsluitingen worden aangegeven door tekstborden en afsluitingen.

Doorvaart gestremd

Vanaf dinsdag 28 augustus is de doorvaart gestremd voor het Kleindiep, hier wordt gebouwd aan het podium. Deze stremming duurt tot 13 september.

Parkeren

Parkeren op de Helling is vanaf donderdag 6 september t/m maandag 10 september niet mogelijk, Tevens is parkeerterrein De Markt vanaf dinsdag 4 september 18.00 uur afgesloten Dit i.v.m. opbouw van het podium. De Markt blijft afgesloten t/m maandag 10 september. Parkeerterrein Achtzaligheden (binnenstad) is vanaf vrijdag 6 september in gebruik bij de organisatie en kan ook niet worden gebruikt als parkeerterrein.

De parkeerterreinen Harddraverspark, Kalkhuisplein en Lutjebleek zijn gewoon bereikbaar voor parkeren.

Extra parkeerruimte is er bij voormalige tuincentrum Mollema aan de Rondweg Noord. Vanaf hier ben je in 10 minuten in de Binnenstad van Dokkum. Zaterdag 8 september geldt tevens een algeheel parkeerverbod voor Over de Ee.

Parkeren fietsen

Tijdens het evenement worden veel mensen op de fiets verwacht, om deze fietsen allemaal te stallen zijn er extra fietsenstalling gecreëerd. Deze zijn te vinden op de Oostersingel nabij de afslag Koornmarkt en de Oostersingel nabij afslag Korte Oosterstraat, Op het Zuiderbolwerk richting de oude burgerschool en op parkeerterrein De Helling. Graag gebruik maken van deze stalling en niet in de rest van de binnenstad neerzetten, uitgezonderd bestaande stallings. Dit alles natuurlijk om een zo vrij mogelijk evenemententerrein (binnenstad) te houden voor bezoekers en mogelijke hulpdiensten.

Tekst en foto’s Bote Sape Schoorstra