Fotoboek ‘Onder de As’ bijna uitverkocht

REGIO - Het fotoboek over de aanleg van de Centrale As, ‘Onder de As’, dat in eigen beheer is uitgegeven door fotograaf Hans Knijff, is bijna uitverkocht. Binnen drie weken was 90% van de oplage van 500 exemplaren verkocht. Knijff kreeg veel enthousiaste reacties. Vooral de foto’s van de verdwenen situaties lijken waardevol voor veel mensen (in het boek met de veranderingen steeds ernaast afgebeeld).

Op de voorkant van het fotoboek staat een klassieke Amerikaanse slee, gefotografeerd in 2012 bij De Tike, in de bocht van de Van Harinxmawei. ,,Recent kreeg ik contact met Martin van der Meulen uit De Tike, de eigenaar van deze auto”, vertelt Knijff. ,,Die liet weten dat het gaat om een Ford Mercury Marquis uit 1971. Hij heeft als hobby zulke oldtimers te restaureren en vertelde ook de geschiedenis van deze Ford. Die was in 1971 nieuw gekocht door een zekere Mary Sears uit Dallas (8 jaar na de moord op president Kennedy in die plaats). Deze dame heeft er tot 1998 (!) in gereden. Ze was ook de enige eigenaar in de VS, want in datzelfde jaar 1998 is de auto naar Nederland verscheept. Martin heeft alle onderhoudsbonnen tot die tijd nog en ook de originele aankoopbon uit 1971. Hij is nu de derde eigenaar en heeft de Mercury al ruim 11 jaar.”

Knijff en Martin van der Meulen spraken af hun eerdere ontmoeting te bekronen met een actuele fotoserie van zijn trotse bezit, op dezelfde locatie als in 2012. Nu dus op de Centrale As, met een vangrail op de plaats van die karakteristieke boomsingel aan de Van Harinxmaweg, waar hij in 2012 langs reed.

Martin kreeg van Hans Knijff een exemplaar van het fotoboek cadeau.

Van het fotoboek ‘Onder de As‘ is nog een gering aantal beschikbaar. Te bestellen via hansknijff-fotografie.nl en bij de regionale boekwinkels. Een tweede druk is niet waarschijnlijk.