Sytze van Dellen pakt met Mistery ASG nationale titel op Hippiade

Ermelo - Sytze van Dellen uit Opende werd zaterdagmorgen 25 augustus met zijn pony Mistery ASG in de klasse Z bij het springen kampioen van Nederland.

Sytze (13) bleef foutloos op het basisparcours en mocht vervolgens als eerste de barrage in. Hij legde het allesbeslissende onderdeel in de snelste tijd af met zijn veertienjarige pony en dat leverde hem de gouden medaille en het kampioenslint op. Vorig jaar moest Sytze nog genoegen nemen met een zilveren plak met Mistery ASG.

Dit was Sytze zijn laatste wedstrijd met Mistery ASG. Zijn zusje Gemma (9) gaat namelijk verder met Mistery ASG. Gemma zal volgende week in actie komen tijdens het NK te Ermelo in de klasse B.

Trotse moeder Hedwich van Dellen liet weten dat ASG voor haar kinderen Anniek, Sytze en Gemma staat. Anniek, met achttien jaar de oudste van de drie, rijdt op het paard Mr Hood ASG in klasse M en is bezig met een studie marketing & communicatie. De kersverse titelhouder volgt de opleiding theoretische leerweg op Singelland Surhuisterveen. Zijn jongere zusje gaat naar openbare basisschool Het Kompas te Opende. 

Meer informatie en uitslagen op: www.knhs.nl