De Spitkeet klaar voor oude ambachtendag

HARKEMA  - Op zaterdag 1 september wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de oude ambachtendag gehouden.

De editie van dit jaar heeft een speciale activiteit: er is namelijk een modeshow in historische kleding en een kinderwagenparade.

Om 9.00 uur start vanaf De Spitkeet een toertocht van oldtimer-tractoren, die ‘s middags na terugkeer opgesteld staan rondom de pingo op het park van De Spitkeet. Daar zijn verschillende ambachtelijke demonstraties: een handboekbinderij, een kalligraaf, klompenmaker, turfmakers, een schapendrijver en een houtbewerker, een tingieter, een theeproeverij, vlechtwerk, demonstratie glas in lood, heideboenders maken en ten slotte een ijsmakerij. Ook is er een poppendokter aanwezig, die speelgoedpoppen weer beter kan maken. 

Bij de holwoning is de mollenvanger en in de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd. Daar wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met kaantje. Mochten er heren zijn die zich ouderwets willen laten scheren? Dan kunnen ze terecht in het ‘pikehok’, waar een barbier aanwezig is.

Voor de kinderen is er ponyrijden. Onder begeleiding kunnen ze een ritje maken op het weiland bij De Spitkeet. Op het overdekte terras kan men onder genot van een hapje en drankje genieten van de muzikale klanken van troubadours, een koor en harmonica’s. Dit terwijl zij uitzicht hebben op het mooie park en de pingo. 

Muziek mag vanzelfsprekend niet ontbreken op de oude ambachtendag. 

Harmonica-spelers Pieter van der Veen en vrienden spelen de hele dag op verschillende plaatsen, verspreid over het park. Bij het terras worden de optredens verzorgd door zanger Ate de Boer, muziektrio ‘Wat Oars’ en shantykoor ‘De Beurtskippers’.

Verder wordt er dit jaar een modeshow in historische kleding gehouden. Ook is er een kinderwagenparade. 

De modeshow is te zien om 10.30 en 14.00 uur, de kinderwagenparade wordt om 11.00 en 14.30 uur gehouden.

De oude ambachtendag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boeren-boelgoed, waar ook dit jaar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden. 

Openluchtmuseum ‘De Spitkeet’ is gevestigd aan De Drunen 3 in Harkema.